Bo Spaenc is klein als de Beatles en de Stones groot worden. De oren gespitst, groeit hij op met Lou Reed, David Bowie en Frank Zappa: de gedroomde voedingsbodem voor zijn aangeboren muzikaliteit. “Al van heel jongs af kon ik het niet laten. Vorken en messen, salontafels en glazen flessen,... als het geluid maakte, kreeg ik er muziek uit.” 

Hij wordt professioneel drummer-percussionist en verdient zijn centen en sporen in jazzclubs en concertzalen, bij balorkesten en punkgroepen. En passant ruilt hij de marimba, pauken en drums voor de pitteleer en gaat dirigeren. Niet lang daarna slaat hij zelf aan het componeren. Als muzikant-componist rolt hij binnen in de theaterwereld. Van daaruit komt hij terecht bij televisie en radio, om tenslotte muziek te schrijven voor films. “Doordat ik zoveel verschillende muzikale waters heb bevaren, is mijn inspiratiebron heel breed. Ik zal instinctief altijd op zoek gaan naar ongehoorde horizonten en verrassende combinaties in mijn muziek.” 

Hij sticht samen met Koen Brandt "The Chain Gang” (nu "het Geluidshuis”) een muziek-audio productiehuis.Tussen 1990 en 2010 componeert en produceert Bo Spaenc muziek voor theater, dans, televisie en film. Hij werkte samen met o.a. de volgende makers: Frank Van Passel, Raoul Servais, Luc Perceval, Niek Kortekaas, Stijn Coninx, Stany Crets, Dirk Tanghe, Robert Sian, de broers Maillard, Jan Hintjens, Jo Roets, Serge Leurs, Stef Lernous, Renaat Coppens, Dominique Deruddere, Peter Simons, Abdelaziz Sarrokh, Albert Lubbers, Herwig Deweerdt, Jan Verheyen, Sam Bogaerts, Johan Van Assche, Herman Gilis...

Eind 2008 richtte hij een nieuw muziektheatergezelschap op: DE KOLONIE. Hiermee maakt hij origineel en integer muziektheater voor zowel volwassenen als kinderen. Met o.m. de 4+ en familievoorstellingen "Bizar" en "Umm" veroverd hij een eigen specifieke plek binnen het Vlaams theaterlandschap én ook Internationaal.
De laatste jaren speelde in het CC-avondcircuit de succesreeks van uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans, Tania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde gingen een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.
Vanaf '23 gaat Bo terug freelance als muzikant-componist-theatermaker.

Download uitgebreide CV Bo
Download historiek muziektheater de Kolonie